Når først maten er sanket og laget, skal den også nytes. Til dette har Opinel laget et utvalg kniver for å supplere det vanlige bordbestikket.
Biffkniv
En biffkniv er den skarpe kniven til bordet. Utviklet for å komplementere de vanlige bestikknivene, som ofte er sløvere varianter. Egner seg til alt hvor det trengs mer skjæring. Kommer med blad av beste kvaliitet, Sandvik rustfritt stål12C27 Mod, enten som taggede eller rette blad. Treskaft er vakkert og naturlig, men bør vaskes for hånd. Plastskaft er praktisk og vaskemaskinvennlig.
Smørekniver
Smørekniver kjennetegnes med buet blad og avrundet tupp. perfekt for å smøre utover smør, myke oster og marmelader.
Ostekniv
Ostekniven kommer i sett med en lietn ostegaffel, som sammen gjør det til en leg å ha hyggelige ost- og vinkvelder. Ser også vakkert ut på et ostefat.