OPINELs frokostkniv er en vakker, effektiv og allsidig kniv for frokost og lunsj. Med denne kniven kommer du helt ned i syltetøykrukka på grunn av god bladlende, og du får med deg mye av godsakene opp fra krukka på grunn av den brede tuppen. På grunn av microserratering på mesteparten av bladet egner den seg også som skjærekniv for brød, croissanter og grønnsaker. Kniven er perfekt for tur-gourmeten, piknikk i skogen eller parken, eller de lange deilige frokostene med nybakt brød og godt pålegg.
Bladet er vedlikeholdsfritt og laget av rustfritt stål produsert av legendariske Sandvik i Sverige. Legeringen er laget for å gi det beste kompromisset mellom korrosjonsmotstand og mekanisk styrke. Karboninnholdet er 0,5% og krominnholdet er 14,5% noe som sørger for en egg som tåler røff behandling mot harde overflater som f.eks en keramisk skjærefjøl. Kniver med blad i rustfritt stål krever i utgangspunktet mer kunnskap og spesifikke verktøy for sliping, men OPINEL har valgt en hardhet på bladet som ligger på 57 til 59 HRC (Rockwell skala), noe som er et perfekt kompromiss mellom mekanisk styrke og slipevennlighet.
- Lakkert håndtak
- Skaft i tangerinefarget bøk
- Rustfritt stål
- Skarp 1/4 ytterst og microsserratering 3/4 av bladet
- X50CrMoV15 rustfritt stål
- 11,5 cm bladlengde