Denne kniven er laget primært for å skjære og servere ost, helst Fransk. Men kniven ender rask opp på knivlista da den er veldig allsidig. Bladet er slankt og lett, og håndtaket gir godt stabilt grep. Om du lager deg slire har du verdens letteste turkniv for gourmetaktiviteter.
Bladet er vedlikeholdsfritt og laget av rustfritt stål produsert av legendariske Sandvik i Sverige. Legeringen er laget for å gi det beste kompromisset mellom korrosjonsmotstand og mekanisk styrke. Karboninnholdet er 0,5% og krominnholdet er 14,5% noe som sørger for en egg som tåler røff behandling mot harde overflater som f.eks en keramisk skjærefjøl. Kniver med blad i rustfritt stål krever i utgangspunktet mer kunnskap og spesifikke verktøy for sliping, men OPINEL har valgt en hardhet på bladet som ligger på 57 til 59 HRC (Rockwell skala), noe som er et perfekt kompromiss mellom mekanisk styrke og slipevennlighet. Konvekst bladprofil (svakt buet) i forhold til et rett blad sørger bladet får mindre friksjon på grunn av kortere kontaktflate mellom bladet og materialet som skal kuttes. Bladet trenger derfor mindre kraft for å skjære seg i gjennom materialet som skal kuttes. OPINEL kniven oppleves som trygg og mer effektiv.
Måten knivseggen er slipt på er alltid et kompromiss. Er eggen for tynn og smal vil den skjemmes raskere, er den for butt vil den ikke skjære godt nok. Hver eneste OPINEL kniv er håndslipt på 40 grader (20+20).
- Lakkert håndtak
- Skaft i bøk
- Ergonomisk grep
- Leveres med stativ for kniven
- Rustfritt stål
- En hendig hverdagskniv for kjøkkenbruk