OPINEL Nr.13 er for deg som ønsker en stor kniv, typ enorm. Kniven er perfekt dersom du er grillsjef og ønsker både oppmerksomhet og beundring. Kniven passer også for deg som liker piknik i parken eller i skogen, skjære nybakt brød eller spikke en pølsepinne, eventuelt et enormt grillspyd for helstekte enheter. Leveres i gaveeske.
Bladet er vedlikeholdsfritt og laget av rustfritt stål produsert av legendariske Sandvik i Sverige. Legeringen er laget for å gi det beste kompromisset mellom korrosjonsmotstand og mekanisk styrke. Karboninnholdet er 0,5% og krominnholdet er 14,5% noe som sørger for en egg som tåler røff behandling mot harde overflater som f.eks en keramisk skjærefjøl. Kniver med blad i rustfritt stål krever i utgangspunktet mer kunnskap og spesifikke verktøy for sliping, men OPINEL har valgt en hardhet på bladet som ligger på 57 til 59 HRC (Rockwell skala), noe som er et perfekt kompromiss mellom mekanisk styrke og slipevennlighet.
Konvekst bladprofil (svakt buet) i forhold til et rett blad sørger bladet får mindre friksjon på grunn av kortere kontaktflate mellom bladet og materialet som skal kuttes. Bladet trenger derfor mindre kraft for å skjære seg i gjennom materialet som skal kuttes. OPINEL kniven oppleves som trygg og mer effektiv.
Virobloc låssystem sørger for at bladet er låst når kniven er åpen og i bruk, og holder bladet trygt lukket når kniven er foldet sammen . En kniv bestål av fem komponenter; bladet, låshylse, hylse, splint og skaft. Viroblocsystemet baserer seg på at hylsen vris rundt for å oppnå låsingen av bladet. Systemet ble oppfunnet og patentert i 1955 av Marcel Opinel, da uten låsfunksjon, og ble videreutviklet med låsfunksjon og innført på alle knivene i år 2000. Viroblock er enkelt, driftsikkert og dermed genialt.
OPINEL produktene er kjent for et håndtak med godt ergonomisk grep, noe som øker sikkerheten under bruk og er spesielt viktig for deg som bruker kniven mye, spesielt i forbindelse med yrkesbruk (kokk etc.). Formen på håndtaket er uforandret siden 1890.
Måten knivseggen er slipt på er alltid et kompromiss. Er eggen for tynn og smal vil den skjemmes raskere, er den for butt vil den ikke skjære godt nok. Hver eneste OPINEL kniv er håndslipt på 40 grader (20+20).
- Blad i 12C27MOD rustfritt stål
- Ergonomisk grep
- Virobloc låsystem låser bladet under bruk og lagring
- 22 cm bladlengde
- For grillsjefen