Trefølelsen, enkelhet og effektivitet. Denne knivserien er forankret i Opinel-tradisjonen med vakre trehåndtak, noe som vil gi kjøkkenet ditt et autentisk og ekte preg. Knivseriens ergonomi vil forenkle både hverdagen og knivferdighetene. Bøkhåndtaket er mykt og samtidig slitesterkt i håndflaten. Mykgjorte linjer garanterer komfort i hånden og en naturlig overflate.
En blanding av en kokkekniv og en kløyver gjør denne kniven til et godt alternativ til kokkekniven. Santoku betyr på japansk ‘de tre dyder’ og henviser til de tre oppgavene den er skapt for: å skjære, hakke og kutte. Bladet er bredere og buet, hvilket sikrer effektive vuggende bevegelser når det hakkes og kuttes. Den har også riller som forhindrer vakuum og vil forhindre at ingredienser kleber seg til bladet mens du hakker. Kniven er meget godt balansert og gir komfort og trygghet til kokker på alle nivåer. En Santuko kniv hører hjemme på kjøkkener hvor det ofte dukker opp fisk og grønnsaker på menyen. Den er spesielt godt egnet til effektiv kutting og hakking av grønnsaker som kål, sellerirot og gulrøtter, samt finskjæring av løk og salat. Egner seg også veldig godt til å skjære tynne skiver av fisken til for eksempel sushien.
Hvert knivblad er utformet for å utføre en helt spesifikk oppgave, noe som gjør knivene behagelig og sikrere i bruk. Konvekst bladprofil (svakt buet) i forhold til et rett blad sørger bladet får mindre friksjon på grunn av kortere kontaktflate mellom bladet og materialet som skal kuttes. Bladet trenger derfor mindre kraft for å skjære seg i gjennom materialet som skal kuttes. OPINEL kniven oppleves som trygg og mer effektiv.
Bladet er vedlikeholdsfritt og laget av X50CrMoV15 rustfritt stål produsert av legendariske Sandvik i Sverige. Legeringen er laget for å gi det beste kompromisset mellom korrosjonsmotstand og mekanisk styrke. Karboninnholdet er 0,5% og krominnholdet er 15% noe som sørger for en egg som tåler røff behandling mot harde overflater som f.eks en keramisk skjærefjøl. Kniver med blad i rustfritt stål krever i utgangspunktet mer kunnskap og spesifikke verktøy for sliping, men OPINEL har valgt en hardhet på bladet som ligger på 56 til 57 HRC (Rockwell skala), noe som er et perfekt kompromiss mellom mekanisk styrke og slipevennlighet.
Måten knivseggen er slipt på er alltid et kompromiss. Er eggen for tynn og smal vil den skjemmes raskere, er den for butt vil den ikke skjære godt nok. Hver eneste OPINEL kniv er håndslipt på 40 grader (20+20).
X50CrMoV15 rustfritt stål med høyt karboninnhold.
- Slitesterkt bøketreskaft
- Skaftet krever vedlikehold i form av olje
- Bøk gir et autentisk preg
- Hardhet stål 56-57 HRC