Opinel N°216 Bread Knife Intempora Opinel N°216 Bread Knife Intempora Opinel N°216 Bread Knife Intempora

Opinel N°216 Bread Knife

Intempora

Varenr: 107059
Alt. varenr: 002216
EAN/GTIN: 3123840022166
819,00
-+
2 På lager

Holdbarhet og enkelhet for hjemmekokken. Intempora-kolleksjon vil hjelpe deg til å gjøre kjøkkentjenesten enklere og mer effektiv, perfekt for en aktiv hverdag.

Inspirert av utformingen av Opinel sine lommekniver garanterer håndtaket på Intempora kokekniv et sikkert grep i hånden. Håndtaket er laget av POM-polymer blandet med glassfiber som gjør det motstandsdyktig mot kjemikaljer, støt og varme, inkludert oppvaskmaskin. Med sin polerte overflate får skaftet en elegant fløyelsfølelse.

Langt, taggede og lett buet blad for å enkelt kunne skjære pene og rette skiver av store franske saftige landbrød på fjøla. Fungerer også utmerket til å skjære rundstykker i hånden ved frokostbordet. Brødkniven egner seg også utmerket til å kutte gjennom det harde skallet på frukt og grønnsaker, som melonen eller ananasen, eller for å hakke kokesjokolade. Brødkniven fungerer også til oppskjæring av biffen.

Hvert knivblad er utformet for å utføre en helt spesifikk oppgave, noe som gjør knivene behagelig og sikrere i bruk. Konvekst bladprofil (svakt buet) i forhold til et rett blad sørger bladet får mindre friksjon på grunn av kortere kontaktflate mellom bladet og materialet som skal kuttes. Bladet trenger derfor mindre kraft for å skjære seg i gjennom materialet som skal kuttes. OPINEL kniven oppleves som trygg og mer effektiv.

Bladet er vedlikeholdsfritt og laget av 12C27 rustfritt stål produsert av legendariske Sandvik i Sverige. Legeringen er laget for å gi det beste kompromisset mellom korrosjonsmotstand og mekanisk styrke. Karboninnholdet er 0,5% og krominnholdet er 14,5% noe som sørger for en egg som tåler røff behandling mot harde overflater som f.eks en keramisk skjærefjøl. Kniver med blad i rustfritt stål krever i utgangspunktet mer kunnskap og spesifikke verktøy for sliping, men OPINEL har valgt en hardhet på bladet som ligger på 57 til 59 HRC (Rockwell skala), noe som er et perfekt kompromiss mellom mekanisk styrke og slipevennlighet.

Måten knivseggen er slipt på er alltid et kompromiss. Er eggen for tynn og smal vil den skjemmes raskere, er den for butt vil den ikke skjære godt nok. Hver eneste OPINEL kniv er håndslipt på 40 grader (20+20).

Full Tang blad

  • 12C27 Rustfritt stål med høyt karboninnhold
  • V-Grep for presisjonskutting og skjæring
  • Kan vaskes i oppvaskmaskin

Produktinformasjon

Størrelse 21