For å feire 130 år med knivproduksjon er Opinel stolte over å gi ut sin mest avanserte kniv-kolleksjon. Les Forgés 1890 er 100% smidd i Frankrike og eksemplifiserer den høye kvaliteten på fransk knivproduksjon. Designet, kombinert med Opinel sin tradisjon for fint håndverk gjør denne knivserien til en tidløs klassiker som overlever generasjoner. Les Forgés 1890 kjennetegnes med en bemerkelsesverdig styrke, perfekte balanse, holdbarhet og utmerkede skjæreevne. Du ønsker aldri et nytt sett med kniver om du velger Les Forgés 1890!
Bøketrehåndtaket har et ergonomisk design som er uforandret siden 1890 og er en hyllest til den tradisjonelle lommekniven, noe som gir enestående grepkomfort.
En kokkekniv er kjøkkens hovedrolleinnhaver. Det er en allsidig kniv som passer til det meste, en alt-i-ett kniv. Siden denne kniven kommer til å bli brukt hyppigst, er det utrolig viktig at den er av god kvalitet. Med en skikkelig skarp og solid kjøkkenkniv blir matlagingen både morsommere og enklere. Bruk kniven til kutting, hakking og skjæring. Gjennomsyret av tradisjon.
Hvert knivblad er utformet for å utføre en helt spesifikk oppgave, noe som gjør knivene behagelig og sikrere i bruk. Konvekst bladprofil (svakt buet) i forhold til et rett blad sørger bladet får mindre friksjon på grunn av kortere kontaktflate mellom bladet og materialet som skal kuttes. Bladet trenger derfor mindre kraft for å skjære seg i gjennom materialet som skal kuttes. OPINEL kniven oppleves som trygg og mer effektiv.
Bladet er vedlikeholdsfritt og laget av X50CrMoV15 rustfritt stål produsert av legendariske Sandvik i Sverige. Legeringen er laget for å gi det beste kompromisset mellom korrosjonsmotstand og mekanisk styrke. Balansen mellom karboninnholdet og krominnholdet sørger for en egg som tåler røff behandling mot harde overflater som f.eks en keramisk skjærefjøl. Kniver med blad i rustfritt stål krever i utgangspunktet mer kunnskap og spesifikke verktøy for sliping. OPINEL har valgt en hardhet på bladet som ligger på 56 HRC (Rockwell skala), noe som er et perfekt kompromiss mellom mekanisk styrke og slipevennlighet.
Denne fullsmidde kniven blir laget (blad, bolster, og full tang) fra et helt emne av rustfritt stål og drar nytte av kornstrømmen og den overlegne kvaliteten som kommer fra varmsmiing.
Måten knivseggen er slipt på er alltid et kompromiss. Er eggen for tynn og smal vil den skjemmes raskere, er den for butt vil den ikke skjære godt nok. Hver eneste OPINEL kniv er håndslipt på 40 grader (20+20).
X50CrMoV15 smidd stål