Tautyper
Dynamiske tau
Dynamiske tau er mer fleksible og strekker seg ved fall. Dette gjør fall mer behagelig siden deler av kraften i fallet blir tatt imot av tauet. Disse egner seg til alle typer klatring. Fallfaktor på 2.0.
Semi-statiske tau
Semistatiske tau har nesten ikke strekk i seg og kan brukes der det kan være fare for små og korte fall, men der det ikke er vanlig. Brukes ved redning, rappellering, grottevandring og noe former for alpin klatring. Fallfaktor på 0,3.
Heltau
Heltau eller enkelttau er det vanligste tauet. Her holder et tau til å sikre deg.
Halvtau
Halvtau eller dobbeltau er laget for å brukes i par, men kan klippes separat. Dett er en fordel hvis man klatrer mye på kryss og tvers av veggen, og ønsker å minske taudraget. Brukes ved tradisjonell klatring og storvegger, og ved sikring vekselvis i sikringspunkter kan man ha to etterfølgende klatrere.
Tvillingtau
Tvillingtau brukes sammen i par, klippes i samme sikring, og brukes for ekstra sikring der hvor det er fare for at et tau kan komme til skade. Som for eksempel ved isklatring, hvor bruk av isøks og stegjern kan skade et tau.
Teknologier
Unicore
En forbløffende prosess, som binder strømpe og kjerne uten å påvirke tauets smidighet. Hvis strømpen er kuttet eller revet, forblir kjernen og strømpen bundet sammen. Med et standard tau, hvis strømpen blir kuttet av slitasje over en kant, en hyppig forekomst i fjellet, glir den og samler seg over noen meter. Det blir da umulig å passere denne sonen, enten stigende eller nedadgående.
Thermo Fluid
En infrarød behandling som stabiliserer overtrekksfibrene og derfor gjør garn mer homogen. Resultatet er et mer kompakt, bedre håndteringstau.
Impregnering
DRY COVER
En prosess der hver enkelt strømpe-streng mottar en kjemisk behandling før tauet produseres. Behandlingen er hydrofob, øker slitestyrken og polymeriseres ved høye temperaturer. Polymerisasjonsprosessen sammen med hver tråd som belegges individuelt øker levetiden av behandlingen.
Denne behandlingen gjør tauene mer motstandsdyktige mot slitasje, gjentatte fall, varme, støv, fuktighet og øker holdbarheten kraftig.
Et DRY COVER behandlet tau er:
- Mer støv- og fuktresistent.
- Mer slitesterkt.
- Designet for å opprettholde sin smidighet i sikringsutstyret over tid
GOLDEN DRY
Prosess der hver enkelt kjerne og strømpe-streng behandles med en hydrofob kjemisk formel før tauet produseres. Behandlingen polymeriseres ved høye temperaturer. Denne polymeriseringsprosessen sammen med hver tråd som belegges øker behandlingens levetid. Et GOLDEN DRY tau kombinerer 2 behandlinger: kjernens behandling legges til DRY COVER-kappe behandlingen. Dette bidrar til å oppnå et utrolig holdbart og vanntett tau.
Et GOLDEN DRY tau:
- Er mer frost- og vannbestandig.
- Vekt veldig lite under fuktige forhold.
- Forbedrer tauets smidighet gjennom karabinere og sirkingsutstyr.
- Er mer slitesterk under normal bruk.
GOLDEN DRY-behandlingen gjør at tau kan merkes som UIAA WATER REPELLENT akkrediter.