Opinel N°116 Bread Knife Parallèle Opinel N°116 Bread Knife Parallèle Opinel N°116 Bread Knife Parallèle Opinel N°116 Bread Knife Parallèle

Opinel N°116 Bread Knife

Parallèle

Varenr: 107051
Alt. varenr: 001816
EAN/GTIN: 3123840018169
519,00
-+
Forventet til lager 03.01.2025

Trefølelsen, enkelhet og effektivitet. Denne knivserien er forankret i Opinel-tradisjonen med vakre trehåndtak, noe som vil gi kjøkkenet ditt et autentisk og ekte preg. Knivseriens ergonomi vil forenkle både hverdagen og knivferdighetene. Bøkhåndtaket er mykt og samtidig slitesterkt i håndflaten. Mykgjorte linjer garanterer komfort i hånden og en naturlig overflate.

Langt, taggede og lett buet blad for å enkelt kunne skjære pene og rette skiver av store franske saftige landbrød på fjøla. Fungerer også utmerket til å skjære rundstykker i hånden ved frokostbordet. Brødkniven egner seg også utmerket til å kutte gjennom det harde skallet på frukt og grønnsaker, som melonen eller ananasen, eller for å hakke kokesjokolade. Brødkniven fungerer også til oppskjæring av biffen.

Hvert knivblad er utformet for å utføre en helt spesifikk oppgave, noe som gjør knivene behagelig og sikrere i bruk. Konvekst bladprofil (svakt buet) i forhold til et rett blad sørger bladet får mindre friksjon på grunn av kortere kontaktflate mellom bladet og materialet som skal kuttes. Bladet trenger derfor mindre kraft for å skjære seg i gjennom materialet som skal kuttes. OPINEL kniven oppleves som trygg og mer effektiv.

Bladet er vedlikeholdsfritt og laget av X50CrMoV15 rustfritt stål produsert av legendariske Sandvik i Sverige. Legeringen er laget for å gi det beste kompromisset mellom korrosjonsmotstand og mekanisk styrke. Karboninnholdet er 0,5% og krominnholdet er 15% noe som sørger for en egg som tåler røff behandling mot harde overflater som f.eks en keramisk skjærefjøl. Kniver med blad i rustfritt stål krever i utgangspunktet mer kunnskap og spesifikke verktøy for sliping, men OPINEL har valgt en hardhet på bladet som ligger på 56 til 57 HRC (Rockwell skala), noe som er et perfekt kompromiss mellom mekanisk styrke og slipevennlighet.

Måten knivseggen er slipt på er alltid et kompromiss. Er eggen for tynn og smal vil den skjemmes raskere, er den for butt vil den ikke skjære godt nok. Hver eneste OPINEL kniv er håndslipt på 40 grader (20+20).

X50CrMoV15 rustfritt stål med høyt karboninnhold.

  • Slitesterkt bøketreskaft
  • Skaftet krever vedlikehold i form av olje
  • Bøk gir et autentisk preg
  • Hardhet stål 56-67 HRC

Produktinformasjon

Størrelse 21