KONTAKT OSS

INFORMASJON

OM VARRI

KATALOGER

PETZL KLATREUTSTYR

Petzl ble grunnlagt i Frankrike i 1975 av Fernand Petzl. Fernand var utdannet maskinist og modellmaker og var en av pionerene innen grottevandring i Europa. Sønnen Paul Petzl leder firmaet som startet som en liten bedrift innen produksjon av hodelykter og utstyr for grottevandring. Petzl er i dag verdens ledende produsent av hodelykter, klatreutstyr og personlig verneutstyr for tilkomstteknikk og redning. Kjennetegnet er innovative kvalitetsprodukter med god design.

 

Petzl er ISO 9001 sertifisert.

BEAL KLATRETAU

Den franske tauprodusenten Beal er i dag verdens ledende innen produksjon av tau for sport og fjellklatring, arbeid i høyden og redning. Beal med sine 45 ansatte produserer 8 millioner meter tau årlig. Beal har vært ledende i utviklingen av sportsklatretau siden 1980 årene. De var også den første produsenten som fikk EN sertifisering på sine semi-statiske tau.

 

Beal er ISO 9001 sertifisert.

EB KLATRESKO

Firmaet EB ble etablert i Frankrike i 1950 som første og eneste klatreskoprodusent i verden. Fra 1960- tallet og ut åttitallet var EB verdens ledende klatreskomerke. Klatresko var EB. I denne perioden solgte EB 50% av produksjonen til land utenfor Frankrike, der klatrelegenden Patrick Edlinger var frontfiguren for EB med modellen "Super Gratton".

 

Merker som La Sportiva og Boreal gav i løpet av 90- og 2000 tallet EB hard konkurranse med nye innovative modeller, mens EB fokuserte på mindre tekniske sko. EB byttet eiere flere ganger i løpet av 90- og 2000 tallet, og i 2009 ble varemerket kjøpt opp av det franske firmaet 9A Climbing, styrt av Frederic Tuscan. 9A Climbing har hatt en årlig vekst på 30 – 50% siden 2009. Med sin mangeårige bakgrunn fra det franske landslaget endret Frederic EB skomodellene fra basissortiment til sko også for konkurranseklatring og sportsklatring på høyt nivå. Modellutvalget hos EB er i dag komplett, fra nybegynner til eliteklatrer.

 

Frederic har valgt å lage en egen skoserie for kurs, skoler og innendørsvegger som han markedsfører under varemerket 6A. Her finner man prisgunstige sko med god passform og kvalitet. Med EB og 6A finnes det altså en komplett serie sko for alle målgrupper.

 

I dag er varemerkene EB og 6A de tredje mest solgte klatreskomerkene i Frankrike. Skoene er tegnet i Frankrike og produsert på 9A Climbing sine fabrikker i Marokko og Tunisia. 90% av komponentene er laget i Italia og Frankrike.

EB KLATRESKO

TICKET TO THE MOON HENGEKØYER

Ticket To The Moons grunnlegger Charly er en godsinnet franskmann som på 80-tallet reiste rundt på musikkfestivaler verden over. Han reiste alltid med hengekøye for å sove og hvile, men fant etterhvert behovet for å utvikle sin egen hengekøye med nye materialer, smarte løsninger og spesiallaget for de som ønsket komfort på reisen. Hengekøyene har i dag nådd kult-status blant reiseglade globetrottere på grunn av deres unike kvalitet, funksjonalitet og firmaets vennlige fremtoning.

 

Firmaet Ticket To The Moon startet produksjonen av hengekøyene i 1996 på Bali, Indonesia. I dag er det 60 ansatte med distributører i 25 land.

 

Hengekøyene er laget av nylon-silke, også kalt fallskjerm-materiale (100% nylon). Materialet er solid, elastisk, pustende og komfortabelt. Noe som ikke gir presspunkter når man ligger i hengekøyen. Når den er pakket sammen i sin egen pose former den en trivelig halvmåne. I den doble versjonen kan man ligge tilnærmet vannrett om man ligger 20-30 grader skrått. Dette er helt unikt og gir brukeren muligheten til å sove en hel natt i horisontal stilling.

TICKET TO THE MOON

TOTEM KAMSIKRINGER

Totem er en kooperativt drevet bedrift fra den spanske delen av Baskerland. De har satt seg fore å levere høykvalitetsprodukter til klatrere over hele verden. Til nå har de lansert kamkiler, og det er høy klasse over kunnskapen og sluttproduktene til Totem.

 

All produksjon foregår i Hernani (Gipozkoa), og de sier fokuset deres ligger på kontinuerlig å jobbe med produksjonsprosesser og styringssystemer for bedre å kunne tilfredsstille kravene kundene setter: Kvalitetsprodukter til en konkurransedyktig pris levert til avtalt tid.

 

Vi liker folka på Totem og setter stor pris på verdiene de legger til grunn for driften. Klatrernes interesser er i fokus samt at de sørger for rettferdige og gode samarbeidsavtaler, demokratisk beslutningstaking, deling av rikdom, likestilling og miljøbevissthet.

TOTEM

Y&Y SIKRINGSBRILLER

Y&Y Vertical startet i 2013 Grenoble i de franske alpene. Siden oppstarten har de designet og produsert sikringsbriller. Fokus på innovasjon og lidenskap står i sentrum for utviklingen med å tilby kundene førsteklasses produkter til en god pris. Y&Y Vertical er en ung og dynamisk bedrift bestående av fire unge ansatte med bred internasjonal bakgrunn.

 

Det første produktet var metallbrillen, Classic, som i dag er bestselgeren. Den samme brillen har de gjort mer fargerik og tilført fargene gull, rød, lilla, grønn og blå. Suksessen med denne modellen ga mersmak, og allerede i 2015 lanserte de sin tredje modell, Plasfun. Dette er en plastutgave av Classic-modellen. Med denne nye modellen sikter de seg inn på å hjelpe klatrere i alle aldre og samfunnsgrupper, slik at sikringsbriller skal bli økonomisk tilgjengelig for flere. De har et brennende ønske om å hjelpe klatrere med nakkeproblemer og streber etter å holde prisnivået lavt slik at produktene skal bli tilgjengelig for alle.

Y&Y

THERM-A-REST

John Borroughs startet i 1972 produksjon av opplåsbare liggeunderlag under varemerket Therm-a-Rest. Med Seattle som utgangspunkt er Therm-a-Rest verdens største produsent av oppblåsbare liggeunderlag med fabrikker i USA, Irland, Europa og Asia. Filosofien har hele tiden vært kompromissløs kvalitet, innovative løsninger og en servicegrad som strekker seg utover det man forventer som kunde. Målet er et komfortabelt friluftsliv. Produktkategoriene er liggeunderlag, soveposer, telt og campingtilbehør.

 

www.thermarest.com

MSR

Som ledende innen design, kvalitet og produksjon av klatre og friluftsutstyr har MSR (Mountain Safety Research) 45 års erfaring. MSR startet på 60-tallet som et firma som ønsket å lage produkter som overgikk alle andre på markedet. Forskning og produkttesting har siden oppstarten vært grunnpillarene i alt de gjør. Produktkategoriene strekker seg fra telt, brennere og kokeutstyr, vannfiltrering, spader, søkestenger og truger.

 

www.msrgear.com

PLATYPUS

Om du ønsker et drikkesystem som ikke setter smak på vannet har Platypus de fleste løsninger innen portable vannsystemer. Med 20 års erfaring og kompromissløs kvalitet er Platypus markedsledende innen drikkesystemer som ikke smaksetter vannet. Produktkategoriene er myke og harde flasker (med og uten vannrensesystem), transportsystemer og drikkesekker for løping og sykling. Alle produktene er BPA frie.

 

www.platy.com

SEALLINE

Om du er på jakt etter solide sekker, bagger og beskyttelsesetuier lager SealLine alle sine produkter med førsteklasses materialer og RF sveising av sømmer. Produksortimentet strekker seg fra by til langt utenfor allfarvei, enten på sykkel eller i kajakk, båt, jolle eller SUP. Varemerket SealLine har drevet på i over 30 år og anses som produsent av de mest pålitelige produktene for røft bruk.

 

www.seallinegear.com

PACKTOWL

Er du på farten og trenger et raskt bad i nærmeste elv eller sjø vil et PackTowl håndklede pakke minimalt i sekken, absorbere masse vann når du tørke deg, for så å gi fra seg vannet når du vrir det opp. Kommer i ulike størrelser, farger og tykkelser. Løfttørkes raskt.

 

www.packtowl.com