KONTAKT OSS

INFORMASJON

OM VARRI

KATALOGER

SIKKERHETSMELDINGER

PETZL ADVARSEL / 20 JUNI 2011

PETZL GRIGRI 2

Tilbakekalling av Grigri 2 hvor de første fem sifrene i serienummeret er mellom 10326 og 11136.

Bakgrunn

Petzl har oppdaget at dersom det legges for stor kraft på håndtaket til Grigri 2 kan dette føre til at håndtaket blir sittende fast i åpen posisjon. Når håndtaket er låst i denne posisjonen, vil ikke den selvlåsende funksjonen fungere. Dersom Grigri 2 har denne defekten vil den fungere på lignende måte som en manuell sikringsbrems (F.eks. tubebremser o.l.)

 

Dersom du bruker en ødelagt Grigri 2 hvor håndtaket er låst i åpen posisjon vil det bli vanskeligere å kontrollere låseenden av tauet, noe som vil øke risikoen for ukontrollerte nedfiringer. Dersom en Grigri 2 har ødelagt håndtak, må den umiddelbart kasseres.

 

Det er viktig å merke seg at det er feil bruk av Grigri 2 å slippe låseenden av tauet, uavhengig av omstendighetene. Se bruksanvisningen for Grigri 2 for mer informasjon.

Siden 20. juni 2011 har sju ødelagte produkter blitt sendt tilbake til Petzl. Vi har ikke kunnskap om at det har skjedd ulykker i forbindelse med bruk av ødelagte Grigri 2.

 

Tiltak fra Petzl

Sikkerheten til våre kunder har førsteprioritet. Derfor har vi av sikkerhetsmessige hensyn besluttet følgende:

  • Øke den mekaniske styrken i håndtaket på alle Grigri 2 fra og med serienummer 11137.

  • Tilbakekalle alle Grigri 2 hvor de første fem sifrene i serienummeret er mellom 10326 og 11136 og erstatte disse med en ny og utbedret Grigri 2.

Petzl tar alle fraktkostnader i forbindelse med dette

Den forrige versjonen av Grigri berøres ikke av denne tilbakekallingen. Selv om risikoen for at håndtaket på Grigri 2 blir ødelagt er liten, har vi likevel av sikkerhetsmessige hensyn til våre kunder gjort denne beslutningen.

 

Sommer klatresesongen har akkurat begynt og vi forstår at denne tilbakekallingen kommer ubeleilig. Vi jobber derfor hardt for å sikre at nye produkter sendes ut så raskt som mulig. Alle vi i Petzl vil gjøre vårt ytterste for å løse dette problemet og takker for din forståelse.

 

Dersom du eier en Grigri 2 (D14 2O, D14 2G eller D14 2B) hvor de første fem sifrene i serienummeret er mellom 10326 og 11136, vennligst ta kontakt med din lokale Petzl-forhandler via e-post. Oppgi full postadresse for å få byttet produktet du eier.

 

Varri AS er distributør for Petzl i Norge, kontakt oss ved spørsmål.