KONTAKT OSS

INFORMASJON

OM VARRI

KATALOGER

SIKKERHETSMELDINGER

Modifisert Aspir sele har sømmer på hoftebeltet og/eller lårløkkene som  ikke finnes på originale Aspir seler.

PETZL ADVARSEL / 6 APRIL 2016

PETZL ASPIR

Petzl Aspir seler modifisert av ukjent tredjepart ligger for salg på nett. bruk av disse utgjør livsfare.

ADVARSEL – FARE FOR DØD!

Hoftebeltet og/eller lårløkkene har blitt kuttet og sydd sammen igjen. Modifikasjonen på selen reduserer selens styrke og gjør at den ikke oppfyller Petzl sine interne krav eller standarden den er godkjent etter. Tester utført på beslaglagte seler viser at den nye sømmen ryker under svært liten belastning. Brudd inntraff ved 2kN (200 kg) mot kravet som er 15kN (1500 kg).

 

Modifiserte Aspir seler utgjør en reell fare for livet til brukerne. Disse selene må destrueres.

 

Er du eier av en Petzl Aspir?

1. Dersom selen ble kjøpt hos en forhandler i Petzl sitt offisielle forhandler nettverk er du i besittelse av en original Petzl Aspir som samsvarer med kravene.

 

2. Dersom selen ikke ble kjøpt hos en forhandler i Petzl sitt offisielle forhandler nettverk, men fra markedsplasser som eBay, Finn eller lignende:

 

  • Sjekk selen for ekstra sømmer som anvist på bildet ved å inspisere hele lengden til hoftebeltet og lårløkkene. Hvis du er i den minste tvil om din sele er original eller ikke kan du sende oss ett bilde for videre veiledning aftersales@petzl.com eller ta kontakt med din lokale Petzl forhandler.

 

  • Dersom sømmen som anvist på bildet er tilstede må selen umiddelbart tas ut av bruk og destrueres. Vi ønsker informasjon om selen og helst et bilde. Dette kan sendes til aftersales@petzl.com

 

Hvordan være sikker på at du kjøper et originalt Petzl produkt ?

Merkevaren Petzl selges kun gjennom vårt offisielle nettverk av godkjente forhandlere. Ved kjøp av Petzl produkter gjennom dette nettverket har du garanti for at produktet du kjøper er et originalt Petzl produkt.

 

Modifikasjonen på personlig verneutstyr er forbudt.

Den uansvarlige Modifikasjonen på disse selene er sjokkerende og setter brukernes liv i fare. På grunn av dette er det viktig for oss å informere våre kunder og samfunnet om disse modifikasjonene og farene det innebærer. Vennligst del denne informasjonen videre til de det måtte gjelde.

 

Varri AS er distributør for Petzl i Norge, kontakt oss ved spørsmål.